Wie ben ik?

Achtergrond

Ik help mensen met het ophelderen van miscommunicatie in de werkrelatie, met als doel tijd en energie te hebben voor hun eigenlijke werk. Het resultaat is dat mensen zelfverzekerd en zonder stress helder kunnen communiceren en presenteren.

Ik ben begonnen als  theatermaker bij Theatergroep Optater (1980), dramadocent  aan de SOSA en Hogeschool IN Holland (1980-1996), directeur bij Theater "De lieve vrouw" in Amersfoort (1991-1992) en Hoofd opleiding bij de Nederlandse Clowns School  (1996-2000).  Sinds 2003 werk ik als coach, supervisor, trainer en trainingsacteur.

Mijn theoretische kennis heb ik opgedaan aan de Hogeschool van Amsterdam in de Post HBO opleiding voor Supervisoren en Coaches. Deze heb ik ondertussen ruimschoots kunnen toetsen aan de praktijk .

Ervaring & Talent 

" mijn talent is dat ik in een -split second'- een idee krijg over waar de schoen wringt. Ik kan dus heel snel inschatten en aanvoelen waar het dilemma over gaat. "

Als trainer en trainingsacteur heb ik ‘undercover’ het bedrijfsleven en de overheid kunnen verkennen tijdens veranderingstrajecten met al zijn ‘uitdagingen’ en ‘valkuilen’. Per jaar zit ik in gesprekken tegenover honderden verschillende deelnemers. Van directeuren tot beleidsmedewerkers en teamleiders. In de context van reorganisaties en fusies. De organisaties lopen uiteen van  een bank tot  school of ziekenhuis.

Om te acteren in assessments  voor het Openbaar Ministerie, KLM, NS Vastgoed, Defensie en Randstad HR Solution verdiepte ik me in meer dan 30 verschillende functies en organisatiestructuren. Zo speel ik regelmatig directeur van een technisch detacheringbureau, hoofd bedrijfsbureau of leidinggevende van de buitendienst bij een verzekeringsbedrijf en weet ik wat er speelt op de werkvloer.

Een magische mix

De afgelopen jaren viel me op dat veel mensen wel willen veranderen, maar het niet doen. Theoretische (communicatie) kennis, plannen maken en strategieën bedenken zijn dus geen garantie voor veranderingen. Ik heb zelf een lang bewustwordingsproces achter de rug, waaronder vele jaren counselen, en weet van binnenuit hoe je in actie kunt komen en jezelf helder kunt neerzetten. Waar je bij mij voor terecht kunt is: oprechte oordeelvrije aandacht, deskundigheid, duurzame veranderingen, en een magische mix van bloedserieus en luchtig speels. Het is een verrassend avontuur, met veel ruimte voor humor en relativering. Lachen en leren. 

Ik ben lid van beroepsvereniging voor supervsoren en coaches. Meer weten.....? klik op de link.